Hoofdsponsors

Naam: Hans-Peter Uebelgünn

 

Geboren: in 1969

 

 

Hobby’s:

Vogels kijken, Voetbal (PSV)

 

Waarom interesse in vogels?

Op lagere school begonnen met roofvogels, dat heeft toen erg veel indruk gemaakt. Begin jaren 90 heb ik een cursus vogels herkennen gevolgd en daarna werd de interesse alleen maar groter.

 

Je bent actief in werkgroep, waarom?

Ik ben een van de oprichters van de vogelwerkgroep, ik vind het ontspannend om naar vogels kijken. Ik leer ieder jaar nog wel een roepje of zang van een bepaalde vogel bij. Je staat bijna altijd voor verrassingen, bijv. nieuwe vogelsoort die je nog nooit hebt gezien hebt of een nieuwe vogel in het broedgebied waar je de vogels telt.

 

Op welk gebied zet je in?

Inventarisatie in de Elsbeemden te Sevenum, trektellen in de Mariapeel, huiszwaluwtellingen en ik ben district- coördinator van Noord-Limburg bij SOVON vogelonderzoek Nederland.

 

Hoe zie je de toekomst voor de vogels en de werkgroep?

Er zullen in de toekomst vogels uit Nederland verdwijnen maar ook nieuwe broedvogels komen, ik denk mede door klimaatverandering. Dit zal denk ik niet alleen met de vogels gebeuren, maar ook met andere dieren en planten.

Voor de vogelwerkgroep zie ik het wel zitten, alleen proberen jeugd er bij te krijgen want wie de jeugd heeft heeft de toekomst.

 

Heb je nog iets wat je de lezers wilt meegeven?

Kom gerust eens naar een vergadering of loop eens mee met een excursie, ik hoor zelf van veel mensen die de stukjes lezen in ‘t Klökske of De Echo dat ze het mooi vinden. Of volg een van onze cursussen bijvoorbeeld de cursus voor beginners, of als je al wat meer van vogels weet de cursus voor gevorderden.

Zelf denk ik dat de meeste mensen een duwtje in de rug nodig hebben om hier daadwerkelijk mee te beginnen.