Hoofdsponsors

Voorjaarscursus Vogelherkenning 2019

zwartespechtnestOok dit jaar weer een cursus vogelherkenning voor iedereen die interesse heeft in vogels en zijn kennis op dit gebied op een hoger niveau wil brengen.

Onder deskundige leiding van een aantal ervaren vogelaars, met een 100 pagina tellend cursusboek en middels overheadpresentaties met geweldige foto’s, filmpjes en geluidsfragmenten worden een 50-tal vogelsoorten behandeld. In 3 avonden worden vogels in onze tuin, uit bos en hei en van weilanden en akkers uitgebreid besproken. Verder gaan we 3 zondagochtenden het veld in voor de praktijk.

Na deze cursus worden mogelijk de meest voorkomende soorten wel herkend.

De data staan vast nl.

Theorie: Maandag 18 en 25 maart en 15 april vanaf 20.00 uur in Horecacentrum Sevewaeg. Koffie en thee worden door ons gratis aangeboden.

Praktijk: Zondagen  7 en 14 april en 19 mei van 8.00 tot 12.00 uur. We bezoeken dan de natuurgebieden hoogveengebied Mariapeel, Nationaal Park Maasduinen (Hamert) en natuurontwikkelingsgebied Vlakbroek bij Koningslust. Eventueel gaan we de grens over in de omgeving van de Wittsee in het Nettetal.

De complete cursus kost € 32,50

Nog vragen of zelfs een aanmelding?

-          Een mailtje naar ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-          Een belletje naar ondergetekende op 06 1120 3333

Jan Peeters