25 jarig jubileum VWG 't Hökske |

 

Interview van de oprichters die nog lid zijn van de vogelwerkgroep, klik op de naam voor het interview.

 

Hans Peter Uebelgünn

Ralf Bovee

Robbert Vernooy

 

 

Wie 25 jaar bestaat viert feest.

 

En jarig dat zijn wij. Wij zijn vogelwerkgroep ’t Hökske. Begonnen in 1995 bestaan wij nu 25 jaar,  dus is er alle reden voor een jubileum jaar vol met verschillende activiteiten.

In deze flyer leest u alles over de feestelijke activiteiten van vogelwerkgroep ’t Hökske in 2020.

 

Opening van jubileumjaar en lezing Rode Wouw op maandag 20 januari.

Tijdens deze bijeenkomst  zal het aan de hand van een powerpoint presentatie duidelijk worden op welke manier onze geschiedenis is gelopen. Verder is er de presentatie van het jubileum fotoboek “25 jaor musse kieke”.

Aansluitend staat er een lezing op de agenda door Stef van Rijn over de Rode wouw. Aanvang 20.00 uur. In de Sevewaeg in Sevenum

 

 

Nestkast timmeren in centrum Sevenum op zaterdag 9 mei.

Kom met uw kinderen of kleinkinderen een nestkast timmeren bij het winkelcentrum Jan Linders. Van 10.00 uur tot 12.00 uur, maximaal 2 per gezin.

 

Fietstocht op zondag 17 mei.

Met een fietstocht langs verschillende natuurgebieden die onze gemeente rijk is willen wij u graag uitleggen wat er op vogelgebied allemaal te beleven valt. De start is vanaf 13.30 uur tot 14.30 uur bij de Sevewaeg en zal u o.a leiden  langs De Heesbeemd, Elsbeemd en ’t Ham.

Ter plaatse zullen leden van onze werkgroep tekst en uitleg geven over het gebied.

Zeker een aanrader voor een mooie fietstocht in het voorjaar.

 

Big Day op zondag 11 oktober

Het jaar zullen wij afsluiten met de organisatie van een Big Day. Een Big Day is een vogelrace waarbij vogelaars binnen een beperkte tijd zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te zien. Ook hier mogen de beginnende vogelaars aan meedoen.

Blijf ons volgens via onze website www.vogelwerkgroephokske.nl, en nieuwsberichten in de weekbladen. Hopelijk zien wij u bij een van onze activiteiten. Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage om de kas te spekken slaan wij natuurlijk niet af.