Najaarscursus vogelherkenning 2017 | 9 oktober 2017

Cursus Vogelherkenning

Afgelopen weekend werden door de trekvogeltellers van ’t Hokske ruim 700 Koperwieken geteld in de Mariapeel. Vanaf de laatste week van september trekken deze wintergasten massaal over Nederland naar hun wintergebieden. Van ons land tot aan Noord-Afrika is de verblijfsplaats van deze gast uit Scandinavië en Noord-Rusland. Zelfs ’s nachts wordt het typische hoge geluid tijdens de trek zuidwaarts van deze lijsterachtige waargenomen. De Koperwiek heeft het formaat van een zanglijster en is te herkennen aan de kenmerkende witte oogstreep en mondstreep en de koperkleurige roestrode flank en ondervleugel.

Koperwiek Geert Lamers

Koperwiek (Turdus iliacus) Foto: ©Geert Lamers

 

Interesse om deze of andere vogels op te kunnen sporen en te herkennen dan het advies om aan te sluiten bij de najaarscursus vogelherkenning van de Vogelwerkgroep ’t Hokske.

Met een uitgebreide cursusmap en in 3 theorie-avonden en 3 excursies in de praktijk hopen we de cursisten naar een hoger kennisniveau over vogels te brengen. Op de theorieavonden zullen in een aantal powerpoint-presentaties met schitterende foto’s en de nodige toelichting de vogels worden gepresenteerd. In de praktijk hopen we deze soorten (en nog andere) voor de kijker te krijgen. In deze najaarscursus komen met name watervogels zoals eenden en ganzen, roofvogels en wintergasten aan de orde.

De theorieavonden zijn op de maandagen 13 en 20 november en maandag 15 januari vanaf 20.00 uur in Horecacentrum de Sevewaeg.

De excursies zijn op de zondagochtenden op 10 en 17 december en 21 januari in een 3-tal natuurgebieden in Noord en Midden-Limburg.

 

De kosten bedragen totaal € 25,- en alleen een goede verrekijker is een vereiste.

Voor informatie of opgave Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 077-4652696 

Kijk ook op onze website www.vogelwerkgroephokske.nl

Top