Voorjaarscursus vogelherkenning 2018| 20 januari 2018

Als Vogelwerkgroep geven we 2 maal per jaar een cursus vogelherkenning. De najaarscursus wordt binnenkort afgesloten en eind februari starten we weer met de Voorjaarscursus Vogelherkenning waarbij met name onze zangvogels uit tuin en bos aan de orde komen. Ook aandacht voor de weide- en akkervogels.

Tijdens een 3-tal avonden in Horecacentrum de Sevewaeg zal in beeld en geluid uitleg gegeven worden over de diverse soorten die we in het voorjaar tegenkomen. Daarnaast ook 3 maal een excursie in de natuurgebieden Mariapeel bij Helenaveen, de Hamert noord van Arcen en Vlakbroek nabij Koningslust.

Wilt u weten wanneer de Tjif Tjaf volop gaat zingen ……

hoe de Zwartkop te herkennen is ……..

of waar de Nachtegaal in Sevenum nog zingt? …..

Nog nooit een Blauwborst gezien?

Schrijf dan in bij ’t Hokske.

De theorieavonden vanaf 20.00 uur bij de Sevewaeg op de maandagen 26 februari, 12 maart en 26 maart en de excursies zijn op zondag 18 maart en 15 april en zaterdag 12 mei.

De lesavonden en excursies staan onder leiding van ervaren vogelaars die in powerpoint presentaties foto’s en beschrijvingen van een 50-tal vogelsoorten zullen tonen en toelichten. Daarnaast van het grootste gedeelte van deze soorten ook geluidsopnamen. Een cursusboek van meer dan 100 pagina’s zal deze lessen ondersteunen.

De theorie proberen we met wandelingen van 2 a 3 uur in praktijk te brengen in de natuurgebieden .

 

Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij ondergetekende op 06 1120 3333

 

Verder willen wij u er op wijzen dat komend weekend 27 en 28 januari weer de jaarlijkse vogeltelling is.

Voor informatie zie: www.tuinvogeltelling.nl veel succes

 

Tot een volgende keer

Jan Peeters

Top