Voorjaarscursus vogelherkenning 2019 | 26 januari 2019

Heb je ook meegeteld met de Landelijke Tuinvogeltelling 2019 in het laatste weekend van januari?

 

Is het antwoord nee, omdat je niet alle vogels kent, dan bestaat de gelegenheid om de kennis te vergaren met onze cursus vogelherkenning, die we elk jaar in het voorjaar geven.

 

Hoor je vaak vogels zingen of zie je er regelmatig vliegen maar worden ze niet herkend?

 

Ook dan geven we de kans om de deskundigheid op te krikken met een cursus.

 

Wij als vogelwerkgroep willen onze kennis over vogels met jullie delen en in het kader hiervan geven we al jaren de cursus vogelherkenning. In 2018 hadden we 45 deelnemers aan of de voorjaars- of de najaarscursus en ook nu hebben we al de eerste aanmeldingen binnen voor onze voorjaarscursus 2019. Dit zelfs voordat we gestart zijn met de werving. Interesse? Informeer via de mail of bij onze contactpersoon. 

 

In de voorjaarscursus behandelt Vogelwerkgroep ‘t Hokske een 50-tal soorten in een 3-tal theorieavonden in overheadpresentaties met veel foto’s, filmpjes en uitgebreide geluidsfragmenten.Daarnaast gaan we nog 3 ochtenden het veld in. Dit onder leiding van een aantal ervaren vogelaars en bij de excursies met ondersteuning van de leden van ‘t Hokske

Op de eerste avond behandelen we de vogels in de tuin met o.a. merel, zanglijster, kool- en pimpelmees. 

De vogels van bos en hei staan de 2de avond op het programma met o.a. 3 van de 6 Nederlandse spechten, Fitis en Tjiftjaf maar ook Boomklever en –kruiper.

De akker- en weidevogels komen de laatste avond aan de orde. Hierbij o.a. Kievit, Patrijs en Gele Kwikstaart. Een cursusboek met ruim 100 pagina’s informatie completeert het geheel.

Voorjaarscursus

Reeds meerdere jaren wordt deze opleiding gegeven en de afgelopen jaren steeds met een uitverkocht huis.

De cursusavonden zijn op maandag 18 en 25 maart en 15 april vanaf 20.00 uur in Horecacentrum Sevewaeg. Koffie en thee worden door ons gratis aangeboden.

Voor de praktijk in het veld is gekozen voor de zondagen 7 en 14 april en 19 mei van 8.00 tot 12.00 uur. We bezoeken dan de natuurgebieden hoogveengebied Mariapeel, Nationaal Park Maasduinen (Hamert) en natuurontwikkelingsgebied Vlakbroek bij Koningslust. Eventueel gaan we de grens over in de omgeving van de Wittsee in het Nettetal.

 

De complete cursus kost € 32,50.

Informatie over de cursus via het mailadres van de vereniging Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of www.vogelwerkgroephokske.nl via contact

of bij ondergetekende op 06 1120 3333.

Tot een volgende keer.

Jan Peeters

Top