Beleef de lente!? | 16 februari 2019

De lente heeft zich al laten zien, de koude en soms regenachtige weken van de afgelopen weken doet veel mensen wel verlangen naar de lente. De zon scheen er wel lekker op los, beschut of achter het raam was het lekker. Het is prachtig weer om de natuur in te lopen en te genieten van de koolmees; deze zingt al volop zijn lied.

beleefdelente2018

Zal de lente doorzetten? Maar ooit zal de lente komen. Dan wordt het zeker weer tijd voor “beleef de lente”. Maar waarom zo lang wachten terwijl er nu al volop webcams het doen en laten van verschillende vogels registreren? Iedereen kent wel de mooie live vogelbeelden via beleef de lente. Beelden van de  Oehoe of van de ooievaars die al met broeden begonnen zijn. Maar wist u ook dat er een versie voor de jeugd is, namelijk www.beleefdelentejunior.nl  Hier kan de jeugd ook de beelden bekijken van de vogels, maar ook kunnen de jongeren vanaf groep 1 hier meer informatie vinden en spelletjes doen. Ook voor de volwassenen is er veel te zien op www.beleefdelente.nl.  Via de computer kan men op vele manieren van de lente genieten. Beide sites zijn vanaf nu online, maar er zijn ook andere mensen die zich bezig houden met beleef de lente. Beelden van de ijsvogel en koolmees zijn er nog niet, maar wel van bijvoorbeeld de steenuil, kerkuil of slechtvalk. Zij zijn al volop te volgen in hun doen en laten. Ik zou zeggen kijk er eens naar en mijmer lekker weg in de gedachte, wat zullen wij de komende lente en zomer weer lekker buiten gaan doen? Dus beleef de lente voor jong en oud, zeker een aanrader de komende maanden. Ik wens u een mooie aankomende lente.

 

Attentie: Er zijn nog een klein aantal plaatsen vrij op onze voorjaarscursus Vogelherkenning. Interesse? Kijk op onze site www.vogelwerkgroephokske.nl

 

Tot de volgende week, Ton Hagens

Top