Schoolvakantie + Jubileumjaar | 29 juni 2019

Beste lezer,

Nog een paar dagen en dan begint de schoolvakantie. Voor de jeugd en hun ouders is dit even een periode van rust. Toch gaan we dan nog van alles doen; vooral om de kop even leeg te maken. Leuke dingen doen om los te komen van de sleur, de stress, etc.  Iedereen doet dit op zijn eigen manier en dat is maar goed ook.

Deze rust lijkt ook voor de vogels te gelden. Je hoort en ziet ze nog wel, maar dit wordt steeds minder. De meeste ouders zijn klaar met het groot brengen van hun kuikens; deze gaan zeker genieten van de rust. Veel oudere vogels gaan ook ruien. Dit is een periode waarin het verenpak vernieuwd wordt en ze over een korte periode minder mobiel zijn. Omdat ze dan een gemakkelijkere prooi zijn voor roofdieren, houden ze zich daarom een stuk afzijdig. Niet zingen, niet opvallen. Of dit daadwerkelijk rust betekent voor de vogel, weet ik niet.

Voor de meesten van onze leden breekt ook rustigere periode aan. De meeste broedvogels zijn geteld en de najaarstrek, met vele tellingen, laat nog even op zich wachten. Voor ons is dit ook wel even lekker.

Zwarte mees thuis 14012018 John Raedts

Zwarte mees bij ons thuis ©John Raedts

 

Achter de schermen echter zijn we volop bezig met de voorbereidingen op ons jubileumjaar. In 2020 bestaan we 25 jaar, en dat gaan we vieren!! De plannen worden concreet; in het najaar zullen we jullie verder informeren. Zeker is in ieder geval dat we jullie diverse mogelijkheden gaan geven om kennis te maken met de vogels in onze omgeving  én kennis te maken met onze levendige vereniging.

 

Ik wens iedereen een hele fijne, rustgevende vakantie toe.Voor iedereen die nog met het OLS te maken heeft: heel veel succes en vooral plezier. En als je als vrijwilliger dan ook nog aan ons denkt, zou dat helemaal perfect zijn. Geniet ze allemaal!!

John Raedts

 

N.B. Tuinvogels hebben ook dorst en zoeken verkoeling. Help ze met een vogeldrinkbak of een schaaltje met water!

Top