Najaarscursus Vogelherkenning 2019 | 30 september 2019

Ook dit jaar heeft de Vogelwerkgroep ’t Hokske de najaarscursus vogelherkenning op het programma staan. Al jaren draaien de cursusleiders van ’t Hokske een cursus in het voorjaar en het najaar en ook nu weer volop belangstelling hiervoor. De eerste aanmeldingen zijn reeds binnen en we hopen ook nu weer op een volgeboekte activiteit. Het kan een mooie start worden van ons jubileumjaar 2020 als we ons zilveren jubileum vieren. 

 

Voor deze winter staan op het programma:

  • Wintergasten
  • Uilen en roofvogels
  • Watervogels

In een 3-tal theorieavonden met informatie in beeld en geluid worden een 60-tal soorten behandeld en het geleerde wordt in de praktijk gebracht in natuurgebieden zoals de Mariapeel, de Hamert en  Wittsee in het Nettetal (Duitsland)

Elke cursist ontvangt een ca. 100 pagina’s omvattend cursusboek boordevol informatie en foto’s. De kosten bedragen € 32,50

De cursusleiders zijn ervaren vogelaars en in het veld zullen ook leden van de vogelwerkgroep de cursisten mede begeleiden.

 

Theorie:

Maandagavonden 11 en 18 november 2019 en 13 januari 2020

Horecacentrum de Sevewaeg Sevenum. Aanvang 20.00 uur ( tot ca. 22.00 uur)

Koffie en thee gratis op de theorie-avonden

Praktijk:

Zondagen 24 november 2019 en 26 januari en 2 februari 2020.

De excursies starten rond 8.00 uur en duren tot ca. 11.00 uur.

We bezoeken de natuurgebieden Mariapeel, Hamert en omgeving Witt See (Nettetal Duitsland)

 

Kijk ook op onze site op www.vogelwerkgroephokske.nl bij laatste nieuws, informatie en/of cursussen

Informatie/ inschrijving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met groetjes

Jan Peeters

 

Hopelijk bent u niet vergeten om op ons te stemmen bij de Rabo ClubSupport. Want ’t Hökske bestaat volgend jaar 25 jaar en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. We organiseren diverse activiteiten in 2020 . Ga naar rabobank.nl/ClubSupport en stem. Bedankt namens alle vogels

Top