Ton Hagens

Ton Hagens portret

Geboren in 1957

 

Hobby’s: Hardlopen, vogels, muziek (luisteren)

 

Waarom interesse in vogels?

Heb ik altijd gehad tot ongeveer 15 jaar, daarna kwamen andere interesses. In 2006 heb ik draad weer opgepakt omdat ik meer vrije tijd kreeg en heb mij aangesloten bij de vogelwerkgroep.

 

Waarom ben je actief in de vogelwerkgroep?

Omdat ik het leuk vind om iets samen met andere mensen te doen. En als bij tellingen van bv. steenuil je een achteruitgang ziet passende maatrelingen probeert te treffen. En actief mee helpen te voorkomen dat de populatie niet nog verder achteruit loopt.

 

Op welk gebied zet je in?

Ik leid het project bescherming steenuilen, help bij de weidevogels en bij de water- en trekvogeltelling.

 

Hoe zie je de toekomst voor de vogels en de werkgroep?

Omdat er steeds meer mensen bij de groep komen die iets willen doen zie ik de toekomst zonnig in. Maar er zijn altijd mensen nodig, dus kom eens kijken bij een excursie. Omdat er verschillende onkosten gemaakt worden, bv. bij het maken van nestkasten, is er altijd geld gebrek. Sponsoren die financieel of materieel, bv. hout, een bijdrage willen geven aan de werkgroep zijn altijd welkom.

 

Heb je nog iets wat je de lezers wilt meegeven?

Wees welkom bij de club. Bel, mail of schrijf ons als je vragen hebt of iets ziet richting vogels wat volgens u niet kan. Dan kunnen wij samen kijken wat er aan te doen is of uw vraag beantwoorden.

Terug