Geert Lamers

Geert Lamers portret

Geboren in 1972

 

Hobby’s: Vogelen uiteraard, wat met de computer werken en fotografie                  

 

Waarom interesse in vogels?

Ik heb eigenlijk altijd al iets met vogels leuk gevonden. Maar ik had op een moment een digitale fotocamera gekocht en ging dus foto’s maken, Wat bleek, op 98% van de foto’s stonden vogels. En dan wil je ook weten welke vogel het is, de rest raad je al!

 

Waarom ben je actief in de vogelwerkgroep?

Voordat ik iemand kende van de werkgroep was ik een rondje in de Mariapeel aan het lopen en kwam Hans-Peter Uebelgünn tegen en we maakte een praatje. Hij zei dat er de volgende dag met hun club een kerstwandeling was. Met deze wandeling ben ik mee geweest en later heb ik ook nog een excursie naar de Oostvaardersplassen meegemaakt. Na het volgen van de beginnerscursus vogelen was het een verslaving geworden. Nu de vraag waarom nog? Gewoon omdat het leuk is en ik er veel plezier in heb.

 

Op welk gebied zet je in?

Ik doe broedvogelmonitoring (B.M.P.) in de Mariapeel (Hans-Peter doet hier ook B.M.P.) en trektellen in de Mariapeel. Ik help tevens bij het geven van cursussen. Verder verzorg ik de website van de werkgroep en werk deze steeds bij, samen met Nora.

 

Hoe zie je de toekomst voor de vogels en de werkgroep?

Toekomst voor de vogels: Sommige vogelsoorten gaan voorruit en met sommige soorten gaat het steeds slechter. Daarom is inventarisatie belangrijk om de veranderingen te kunnen zien. Ook om te zien of er weer een nieuwe soort als broedvogel in ons werkgebied komt. Zoals de middelste bonte specht die in de Heesbeemd, Castenrayse vennen en mogelijk ook al in de Mariapeeel zit. Helaas is de kuifleeuwerik in zijn geheel verdwenen in het werkgebied, dat doet wel pijn.

Toekomst werkgroep: Ik hoop dat het een leuke werkgroep blijft met veel plezier erin. Ook hoop ik me weer op een paar punten te kunnen inzetten. Daarnaast hoop ik dat de vogelwerkgroep groeit en steeds meer mensen mee willen helpen op welk gebied dan ook.

 

Heb je nog iets wat je de lezers wilt meegeven?

Aarzel niet als je vragen hebt om contact met ons op te nemen en houd de agenda op www.vogelwerkgroephokske.nl in de gaten, als er excursies of wandelingen op staan is iedereen welkom om mee te gaan. Heb je zelf nog leuke verhalen of een leuke waarneming stuur ze gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug