Trektelpost Mariapeel weer klaar voor het seizoen | 7 augustus 2019

Ondanks de droogte in de Mariapeel toch een forse groei van de bomen en struiken rondom de trektelpost die vanaf half augustus weer bemand gaat worden voor het trektelseizoen. 1 a 2 maal per week zullen de leden weer de trekvogels gaan tellen die richting Zuid-Europa en Afrika vliegen om te overwinteren. Om een goed zicht te hebben is er stevig gesnoeid en hebben we weer een goede uitkijk over het gebied.

foto voor het snoeien 2019

Vóór het snoeien ©'t Hökske

 

Interesse om eens deel te nemen aan deze activiteit van de vogelwerkgroep laat dat ons dan weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

foto na het snoeien 2019

Na het snoeien ©'t Hökske

 

Vanaf half augustus verwachten we de eerste visarenden en wespendieven. Ook de duinpieper zal geen verrassing zijn als we die tegenkomen. Langzaam maar zeker zullen steeds weer andere soorten de grote reis gaan starten en bruine kiekendieven, lepelaars, vinken, veldleeuwerikken, graspiepers, houtduiven zullen zich gaan melden. Op het einde van het seizoen (november) zien we dan onze wintergasten zoals kramsvogel, koperwiek en blauwe kiekendief langskomen. De moeite waard om eens een kijkje te komen nemen.

Top