Voorjaarscursus Vogelherkenning | 15 januari 2018

Als Vogelwerkgroep geven we 2 maal per jaar een cursus vogelherkenning. De najaarscursus wordt binnenkort afgesloten en eind februari starten we weer met de Voorjaarscursus Vogelherkenning waarbij met name onze zangvogels uit tuin en bos aan de orde komen. Ook zal er aandacht zijn voor de weide- en akkervogels.

Tijdens een 3-tal avonden in Horecacentrum de Sevewaeg zal in beeld en geluid uitleg gegeven worden over de diverse soorten die we in het voorjaar tegenkomen. Daarnaast ook 3 maal een excursie in de natuurgebieden Mariapeel bij Helenaveen, de Hamert noordelijk van Arcen en Vlakbroek nabij Koningslust.

 

Wilt u weten wanneer de tjiftjaf volop gaat zingen ……

 

hoe de zwartkop te herkennen is ……..

 

of waar de nachtegaal in Sevenum nog zingt? …..

 

Nog nooit een blauwborst gezien?

Blauwborst1 Geert Lamers

Blauwborst (Luscinia svecica) Foto: ©Geert Lamers

 

Schrijf dan in bij Vogelwerkgroep ’t Hökske.

De theorieavonden vanaf 20.00 uur bij de Sevewaeg op de maandagen 26 februari, 12 maart en 26 maart en de excursies zijn op zondag 18 maart en 15 april en zaterdag 12 mei.

De lesavonden en excursies staan onder leiding van ervaren vogelaars die in presentaties foto’s en beschrijvingen van een 50-tal vogelsoorten zullen tonen en toelichten. Daarnaast van het grootste gedeelte van deze soorten ook geluidsopnamen. Een cursusboek van meer dan 100 pagina’s zal deze lessen ondersteunen.

De theorie proberen we met wandelingen van 2 á 3 uur in praktijk te brengen in de natuurgebieden.

 

Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij ondergetekende op 06 1120 3333.

 

Jan Peeters 

Top