Voorjaarscursus Vogelherkenning 2017 | 6 februari 2017

Nieuwe cursus vogels herkennen voor beginners

 

Het voorjaar staat nog wel niet direct voor de deur, maar toch zijn er al tekenen dat we de goede kant op gaan. Je hoort nu al geregeld de zang van vogels welke niet weg zijn geweest, zoals de koolmees die soms al voorzichtig wat probeert. Ook de merel heb ik reeds gehoord en zo zijn er al meer die voorzichtig hun zang uittesten. Het is dan natuurlijk wel leuk als je weet welke vogel er zingt en hoe die eruit ziet. We zijn in Noord-Limburg en Oost-Brabant best rijkelijk bedeeld met mooie natuurgebieden waar het prettig wandelen en fietsen is. Als je dan de vogels hoort zingen en je weet welke het is en hoe die eruitziet, geniet je dubbel. Daarom organiseert Vogelwerkgroep 't Hökske Sevenum-Horst ook dit jaar weer een cursus voor mensen die dat willen leren. Onder leiding van vrijwilligers die grote ervaring hebben in het herkennen van vogels wordt u getraind om de meest voorkomende vogels ook te leren herkennen. Het betreft vooral de vogels die we ook in onze tuin en directe omgeving kunnen waarnemen. Dit gebeurt door een drietal theorie avonden welke gepland staan op 20 Februari, 13 maart en 27 maart.

cursus praktijk

Praktijkcursus ©'t Hökske

 

Met behulp van een presentatie, kunt u de vogels bekijken waarbij telkens de zang van betreffende vogel ten gehore wordt gebracht. Door hier zo veel mogelijk ezelsbrugjes bij te bedenken, vormen dat geheugensteuntjes die later van pas komen om de vogel te herkennen. Daarnaast worden mimimaal 3 excursies georganiseerd waar het geleerde in de praktijk wordt getoetst. Dit doen we op verschillende locaties met verschillende soorten begroeiing waardoor men ook met verschillende soorten vogels leert kennis maken. Op de theorie lessen wordt naast het leren herkennen van vogels ook aandacht besteed aan achtergrond informatie van de vogels. Ook ontvangt u een klapper met daarin een heleboel informatie over vogels en al wat daar mee samen hangt. De theorielessen worden gegeven op bovenstaande datums welke steeds op maandag vallen, in horeca bedrijf "De Sevewaeg" aan de Markt in Sevenum tegenover de kerk. De aanvang is telkens om 20.00 uur. De praktijk lessen in de vorm van excursies worden in overleg met de cursisten vastgesteld, maar zullen op zondag of zaterdag plaatsvinden.

 

De kosten bedragen € 25,00 inclusief klapper en koffie of thee. Voor eerdere cursisten die het geheugen willen opfrissen worden geen kosten voor de cursusmap in rekening gebracht en deze kunnen deelnemen voor € 15,00 voor de koffie of thee. 

De autokosten voor de excursies worden gezamenlijk gedragen.

 

Voor inlichtingen en/of opgave; kunt u terecht op onderstaand adres.

Voor informatie of opgave Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Tel. 077-4652696 

Kijk ook op onze website www.vogelwerkgroephokske.nl.

Top