Jaarlijkse vogel excursie voor de jeugd | 4 december 2014

 

Het jaar 2014 zit er bijna op, dus staat de wintervogelexcursie voor de jeugd weer op de agenda. Ook dit jaar nemen wij, vogelwerkgroep ’t Hökske,  de jeugd mee naar een mooi natuurgebied in de omgeving. Dit jaar gaan wij gaan wij naar de Castenrayse vennen, in de volksmond ook de Pès genoemd. Op 13 december gaan wij een wandeling maken door dit mooie natuurgebied van Staatbosbeheer. Wij hopen naast vogels ook nog andere dieren te zien, zoals de Schotse Hooglanders. Grote runderen die het gras en de eventuele opkomende struikjes kort houd. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen. Heb je geen verrekijker, dan hebben wij enkele voor die dag te leen. Kleed je goed warm aan en draag laarzen, want het is op sommige plekken erg nat. Voor als je het koud krijgt hebben wij wel warme chocomel maar voor natte voeten hebben wij niks.

jeugd

excursie ©'t Hökske

 

Wij willen om 8.45 uur vertrekken vanuit Sevenum op de parkeerplaats bij de kerk en in Horst verzamelen wij om 9.00 uur op  de parkeerplaats aan de Jacob Merlostraat. Om ongeveer 12.00 uur zijn wij weer terug. 

Wil je graag mee (alleen of met je ouders) laat het ons weten. Dit kan per mail maar ook per telefoon. 

Zo doende weten wij hoeveel chocomel en auto’s wij nodig hebben. De kosten zijn er niet, waar krijg je dat nog in deze tijden.

Bereid je voor op een mooie survival tocht lopend over boomstammetjes en smalle paadjes  door dit mooie natuurgebied.

Wil je mee?  Wie niet! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 077-3983297. Doe dat wel voor 10 december.

 

Vriendelijke groet, Ton Hagens

Top